By 30 januari 2016 Read More →

Uitnodiging voor een Robin Hood kinderfeestje

Job is al een jaar in de ban van Robin Hood. De Vlaamse Robin Hood welteverstaan. De tekenfilm die te zien is bij Telekids. Gewapend met een zelfgemaakte boog (omgebogen tak met touw) en pijlen (stokjes) sluipt hij door de tuin.

Maakt valstrikken van wol, die hij uit mijn kantoor gapt. Toen ik hem vroeg wat het thema van zijn kinderfeestje moest worden, wist ik eigenlijk het antwoord al. Na een Pippi Langkous en een Brandweer-feestje werd het dus nu een Robin Hood feestje.

Mijn zoon weet eigenlijk bijna altijd heel goed wat hij wil. De uitnodiging moest een pijl worden. U vraagt, wij draaien. 😉 De uitnodiging is vrij eenvoudig te maken. Een klein beetje geduld en wat tijd heb je nodig. That’s all!

Uitnodiging Robin Hood feestje 

robin hood kinderfeestje uitnodiging, uitnodiging robin hood feestje

>> hier vind je meer leuke ideeën voor een kinderfeestje <<

Wat heb je nodig:

  • Dikke satéprikkers (ik gebruikte de bamboe prikkers van de Action)
  • Vilt
  • Schaar
  • Sterke lijm (bijvoorbeeld universele bisonkit)
  • Papier & pen voor de uitnodiging (of een printer en een schaar 😉
  • Stukje touw

Hoe maak je ze:

  1. Knip voor het uiteinde van de pijl het vilt. Job wilde voor de meisjes graag rood vilt en voor de jongens groen. Knip het vilt in de vorm die jij wilt. Knip 3 keer dezelfde vorm per pijl. Van hetzelfde vilt maakte ik ook overigens ook pijlenkokers. Die post ik binnenkort.
  2. Smeer één stukje vilt in met de lijm. Plak daar de bovenzijde van de prikker op. Smeer vervolgens van de andere twee stukjes vilt de randen in. Plak deze aan de randen aan elkaar.
  3. Maak de uitnodiging met informatie over het feestje. Zorg dat je de pijl blijft zien. Maak de uitnodiging dus niet te breed. Ik maakte de uitnodigingen overigens op de printer. En liet Job alleen de naam van zijn vriendje erboven en zijn naam er onder schrijven. Plak de onderzijde van de uitnodiging vast op de satéprikker.
  4. Rol de uitnodiging op en bind vast met een stukje touw.

Uitdelen maar!

ROBIN HOOD PIJL

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.