Goede voornemens: meer fruit!

Ze horen bij een nieuw jaar: goede voornemens. Na een maand van allerlei festiviteiten lijken we allemaal verzadigd en doen het qua eten en drinken iets rustiger aan in het nieuwe jaar. Veel sporten dus en vooral gezond eten. Daar hoort natuurlijk fruit bij, drie stuks per dag. Maak ‘motivatiefruit’ om je te inspireren én iedere dag te herinneren aan die goede plannen.

Fruit van papier

fruit van papier

 

Je hebt nodig:

  • papieren ballen
  • groen papier
  • lijm
  • schaar

En zo maak je ze:

  • Teken op de dichtgevouwen papieren ballen de vorm van het fruit. Ik maakte een rode appel, roze framboos en witte ananas. Knip dit uit met een goede schaar.
  • Knip uit het groene papier bladvormen die passen bij het fruit: blaadjes en steeltjes bij framboos, appel en een soort van kroon op de ananas.
  • Breng lijm aan in de binnenkant, vouw dicht en duw aan bovenzijde de bladvormen erin (eventueel een touwtje erbij om het fruit te kunnen ophangen) Goed laten drogen!

En nu die goede voornemens volhouden, hè!

Denise Beckand – www.becolorand.nl

fruit van papier 2

[ssba]
Posted in: zelf maken, DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand