By 22 december 2015 Read More →

Doeboeken om verveling te voorkomen

Nu het kerstvakantie is heb je vast wel eens een momentje dat de kinderen zich vervelen. Nu is er niets mis met vervelen, sterker vervelen is goed voor je kind, maar ze lekker aan het werk zetten is ook wel fijn. En rustig 😉 Dus tijd om je kind alleen of gezamenlijk creatief bezig te laten zijn. We selecteerden verschillende doeboeken (voor kinderen) met projecten waar jij (of je kind) heel veel van je creativiteit in kwijt kunt.

Doeboeken om verveling te voorkomen

9789051164800 Het-grote-knutsel-en-speelboek

Het grote knutsel- en speelboek
Piratenschepen vouwen, een olifant maken van golfkarton en stempelen met kurk en bladeren – knutselen is super leuk! Dit boek is leuk voor de hele familie. Deze 100 kleurrijke knutselideeen zijn niet alleen leuk om te maken, je kunt er daarna ook nog mee spelen. Vooral heel handig is de indeling op materiaal. Zie je meteen wat je kinderen allemaal kunnen maken van de stukken karton of restjes stof die je nog hebt liggen.
Meer info: Het grote knutsel- en speelboek | ISBN 9789051164800

9789051164510_L-01

Spelletjes doen met Vera
Warme herinneringen heb ik bij het zien van dit boek. Vera de Muis! In het boek spelletjes doen met Vera komen alle bekende Marjolein Bastin tekeningen tot leven. Vera en haar vriendjes vervelen zich en ontdekken samen dat spelletjes doen heel leuk is. Een verhalen- en doeboek in een! Dit boek is ook verkrijgbaar in een speciale Kerst editie Kerst van Vera.
Meer info: Spelletjes doen met Vera | ISBN 9789051164510

9789051162097_L

Van Karton
In dit doeboek, dat heel toepasselijk geleverd wordt in een kartonnen doos vind je een heleboel aanwijzingen voor ouders en kinderen voor het maken van extra grote speelobjecten van Karton. In het boek zelf staan 10 stap voor stap instructies voor knutselopdrachten van bijvoorbeeld een keuken, poppenkast, wapenuitrusting, kasteel of vrachtauto. Van het vliegtuigje dat je op de kaft ziet is een patroon op ware grootte bijgeleverd, dus je kunt meteen aan de slag!
Meer info: Van Karton | ISBN 9789051162097

doeboeken tegen verveling

Krooom
De knutselpakketen van Krooom zijn ook van karton. Het zijn natuurlijk geen boeken. Maar ze zijn wel heel leuk als je kind zich verveeld. Op een eenvoudige manier knutselen kinderen – soms met een beetje hulp van mama en papa – een kasteel, een koets, een piratenschip, een boerderij of een poppenkast in elkaar om daarna urenlang met hun verbeelding aan het werk te gaan. Leuk voor de beginnende knutselaartjes!
Meer info: Krooom knutselpakketten

9789051162585-L

Een recht, een averecht
Dit is echt meer dan een boek, het is een compleet breipakket met alles wat je nodig hebt om een knuffel te maken. Wol, breinaalden, patroon en stap voor stap instructie om zelf een speelgoedkonijn te maken, compleet met haarband en das. De perfecte introductie om breien onder de knie te krijgen en te ervaren hoe leuk het is. Het geeft niets als je nog nooit gebreid hebt, want met dit boek leer je het zo! Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7.
Geen breifanaat? Er is ook een Steek voor Steek variant waar je een knuffel leert maken van stof.
Meer info: Een recht, een averecht | ISBN 9789051162585

9789051162592-L

Ik vind je lief
Voor de geoefende breisters is dit boek een aanrader. De gebreide aap Jacobus houdt heel erg van knuffelen, terwijl zijn zusje Fleur liever danst met de konijnentweeling. Als ze een niet-afgebreid muisje vinden, weten ze precies wat zij nodig heeft: een paar mensenhanden om haar af te breien en tot leven te wekken. En daar kom een geoefende breister goed van pas.
Want zij (of hij!) maakt het verhaal over Jacobus en zijn vriendjes nog levendiger door het muisje te breien volgens het patroon achter in het boek.
Meer info: Ik vind je lief | ISBN 9789051162592


Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.