Alternatieve kerstbomen voor aan de muur

Nu Sinterklaas het land uit is mogen we ons eindelijk helemaal focussen op Kerst. En we gaan los! Weg met alle pepernoten, Hallo kerstkransjes. Samen gezellig een boom uitzoeken en versieren. Heb jij dit jaar eens geen zin in een traditionele kerstboom in huis, laat je dan inspireren door deze leuke zelfmakers. Alternatieve Kerstbomen die net een beetje anders zijn. Voor welke ga jij?

opsomming alternatieve kerstbomen

#1 DIY Alternatieve Kerstboom : Dit is er eentje voor alle creatieve kinderen. Leuk voor in de klas, of op de overblijf, maar ook super voor aan de muur! Iedere dag een beetje kleuren en met Kerst heb jij een prachtige en originele DIY boom! Je kunt deze inkleur kerstboom hier downloaden.

alternatieve kerstboom van hout

#2 DIY Alternatieve Kerstboom : Van deze leuke Kerstboompjes van WoodWoolStool.com heb ik er zelf al jaren eentje thuis. Ieder jaar geef ik hem een ander plekje. Natuurlijk kun je dit zelf maken, zo moeilijk is het niet. Wat hout en spijker en timmeren maar. Maar ja, die mooie verweerde plankjes he?! It’s all about the details. Kopen kan dus ook bij Ingrid Jansen.

Alternatieve Kerstboom van papier

#3 DIY Alternatieve Kerstboom : Deze zelfmaker is vast door een juf gemaakt. De foto is dan wel niet zo heel erg mooi maar het idee is wel heel erg leuk! Lekker simpel, met stroken papier maak je samen met je kind slingers. Ophangen en aftoppen met een strik! Laat de Kerst maar komen.

Alternatieve Kerstboom krijtbord

#4 DIY Alternatieve Kerstboom : En als je dan toch nog steeds een kruitwand in je woonkamer wilt hebben is dit het moment om een wandje te schilderen. Deze leukerd vonden we bij de blog a legg up.

DIY kerstbomen voor in huis poppenhuis

#5 DIY Alternatieve Kerstboom : Okay, okay, eerlijk is eerlijk, deze kerstboom is niet voor aan de muur maar hij is zo leuk dat we hem toch met je delen. Deze kerstboom is om naar te kijken en om mee te spelen. Leuk bijvoorbeeld om er een kerststalletje in te zetten zodat de kinderen het Kerstverhaal na kunnen spelen. De instructies vind je bij MrPrintable.

 

En jij? Wat doe jij?
Ga jij dit jaar voor traditionele of alternatieve kerstboom? We zijn benieuwd! Je kunt je reactie (met foto!) hieronder delen of met ons mee praten op Facebook.

[ssba]
Posted in: Kerst, zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.