Sprookjesachtige lampionnen maken

Maak het deze winter extra gezellig binnen met deze romantische lampionnen. Hang ze aan een touwtje en je hebt een vrolijke slinger. Ik leg je stap voor stap uit hoe je deze sprookjesachtige lampionnen van papier zelf maakt.

lampionnen maken van papierFoto: Els Bauwelinck

Zelf lampionnen maken van papier? Dit heb je nodig:

  • Papier met een leuk printje
  • Schaar
  • Nietjesmachine
  • Potlood en lat

Zo ga je te werk:

1. Afhankelijk van hoe groot je het lampionnetje wilt maken, knip je een stuk papier op maat. Vouw het papier dubbel en teken met een potlood een lijntje op ongeveer 1cm van de open bovenkant.
2. Maak knipjes vanaf de plooilijn tot aan het getekende lijntje en laat telkens 1cm tussen de verschillende insnijdingen
3. Vouw het papier open, maak een cirkel en niet vast.
4. Met een extra stukje papier maak je een handvatje, niet het vast aan beide kanten van het lantaarntje.
5. Geef het lampionnetje een leuk plek of maak een hele reeks lampionnen en hang ze aan een touwtje van links naar recht in je kamer of woonkamer.

Het leven is een feest, je hoeft alleen zelf de slinger op te hangen, toch?

 

Tip: Op mijn blog www.leukewereld.be vind je nog meer leuke DIY-tips

[ssba]
Posted in: zelf maken, DIY, Papier

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.