By 25 november 2015 0 Comments Read More →

Hangt jouw tekening straks in het museum?

Een regenboog heeft iets magisch. De prachtige kleuren, de pot met goud die er onder zou staan… Iedere keer als het hier regent en we zien ook wat zonnestralen, rennen we naar buiten in de hoop dat we er eentje zien. Meestal moet ik dan ook een foto maken van de meiden en de regenboog. Daarna wordt er standaard een regenboogtekening gemaakt. En misschien kun jij die tekening straks gaan bekijken in het museum. Dat zit zo.

regenboogtekeningenUgo Rondinone, Your age and my age and the age of the sun, installatiezicht M – Museum Leuven, 2013 © studio rondinone, 2013.

Kunstenaar zoekt regenbogen
De Zwitserse kunstenaar Ugo Rondinone is op zoek naar een heleboel regenboogtekeningen. Die regenboogtekeningen heeft hij namelijk nodig voor een tentoonstelling in het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen.

Wil jij helpen? Maak dan een mooie regenboog tekening die aan de volgende eisen voldoet:

  • Gebruik WIT papier
  • Gebruik A3, A4 of A5 formaat
  • Gebruik kleurpotloden, stiften of krijt (geen verf dus!)
  • Je tekening moeten vóór 1 februari 2016 binnen zijn en kun je sturen naar:

Museum Boijmans Van Beuningen
T.a.v. Ugo Rondinone
Museumpark 18-20
3015 CX Rotterdam

Vergeet niet je naam, leeftijd en e-mailadres op de tekening te zetten. Want als jouw tekening wordt uitgekozen voor in de tentoonstelling, wordt je uitgenodigd voor een speciale kinderopening. Hoe tof!

Hier kun je de videoboodschap van de kunstenaar bekijken:

Wij sturen een mooie regenboogtekening op, jij ook?

Meer informatie via www.boijmans.nl/regenboog

[ssba]
Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.