Start je eigen viltstiftenfabriek   

Viltstiften: ze worden hier veelvuldig gebruikt. Job kleurt er graag mee. In het kader van zijn huidige ‘hoe wordt dat gemaakt?’-fase is de Marker Maker van Crayola een erg leuk cadeau. Je hebt hem vast al eens langs zien komen in een tv-commercial. De Marker Maker is naast de Picture Perfect (in onze ‘MoodKids speelt voor Sint’-winactie geven we twee exemplaren weg) één van de nieuwe producten van Crayola.

We ontvingen een prachtig pakket van Crayola met daarin de Marker Maker. Job was direct enthousiast. Het ziet er ook indrukwekkend uit, een soort mini laboratorium, eigenlijk. Laten wij thuis nou dol zijn op experimentjes. 🙂

De Marker Maker is er in een blauwe en in een roze uitvoering. De inhoud is hetzelfde, namelijk: drie inktflessen (rood, geel, blauw) , 2 maatbekers, een mengkaart, een pincet, 16 sets met stiftonderdelen (omhulsels, labels, vullingen, punten, dopjes en afsluitdopjes), etiketten voor de stiften, 2 zelf in te kleuren bewaardozen en een opbergvak voor de stiften. Het apparaat is makkelijk in elkaar te zetten. Met behulp van de handleiding, vul je de stiften. Je kleurenlaboratorium is nu klaar voor gebruik! Jobs missie? Acht kleuren kiezen en viltstiften maken.

Bekijk hier de winactie van de Crayola Picture Perfect

Hoe gebruik je de Crayola Marker Maker

Crayola Marker Maker 1-3

1.Steek een punt in een omhulsel.

2. Steek het omhulsel met de punt naar beneden in het blauwe apparaat.

3. Job koos aan de hand van de mengkaart een kleur en vult de maatbeker met de juiste kleuren. Let op: niet meer dan 15 ml in de maatbeker stoppen.

Crayola Marker Maker 4-6

4. Doop met behulp van de pincet de vulling in de maatbeker. De vulling zuigt alle inkt op. Gaaf om te zien!

5. Met de pincet doe je de vulling in de omgekeerde omhulsel (uit stap 2)

6. Druk het afsluitdopje op het omhulsel en druk de hendel naar beneden. Als je een klik hoort, zit de dop er goed op. Haal de stift eruit en doe de dop erop.

Crayola Marker Maker 7-9

7. Zet de vilstift nu voor circa 2 minuten in de speciaal daarvoor bestemde vorm. Je ziet de punt ook vollopen met inkt.

8. Schrijf op het etiket de (zelfverzonnen) naam voor je kleur en plak deze op de viltstift. Volgende! Zie stap 1 t/m 8.

9. Kleur de bewaardoos in. Stop de acht stiften erin.

Klaar! Het kleuren kan beginnen! Zijn je stiften of inkt op, dan kun je een navulset kopen.

De Crayola Marker Maker is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Dat is een reële leeftijdsgrens. Echt jonge kinderen hebben wel wat hulp en begeleiding nodig. Bijvoorbeeld bij de flesjes. De eerste heb ik samen met Job (7 jaar) gedaan. Daarna heeft hij de andere zelf gevuld. Met het puntje van zijn tong uit zijn mond, heeft hij heel geconcentreerd de stiften gemaakt. Prachtig om de verwondering te zien bij het mengen van kleuren, het opzuigen van de inkt en het uiteindelijke resultaat. Alle stiften werden natuurlijk direct getest op papier en vergeleken met de mengkaart. Om uiteindelijk bloedserieus ‘donker oranje’ op het etiket te schrijven.

Jobs primaire reactie op de Marker Maker? “Wat een vet gaaf cadeau! We hebben nu een viltstiftenfabriek in huis!”

Mission accomplished, zal ik maar zeggen…

De Crayola Marker Maker is een leuk cadeau om weg te geven tijdens voor de feestdagen. De adviesprijs is € 27,99. Even googelen is ook de moeite waard. Ik heb hem al op verschillende plekken goedkoper gezien. 😉

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]
Posted in: Toys, Spelen, Speelgoed, Trend, DIY

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.