Pakjes versieren – mooie en makkelijke strikken maken

En dan is het zomaar ineens november! Ik zag het Sinterklaas snoepgoed en de kerstversiering alweer in de winkels liggen, dus de hoogste tijd om aan de slag te gaan met cadeaus. De komende weken geef ik tips voor het versieren van cadeautjes, maar ook verpakken van lastige vormen. Deze keer laat ik je zien hoe je met stroken papier de mooiste én makkelijkste strikken maakt.

inpaktips

Pakjes versieren

Je hebt nodig: gekleurd papier, schaar of mes, nietjes en plakband

pakjes inpakken en versieren

Zo maak je een strik: Knip of snij enkele lange repen van ongeveer 2/3cm breed. Gebruik één reep die je om het pakje bind. Een strik bestaat uit 2 repen: vorm een cirkel, vouw naar het midden toe plat en zet vast met een nietje. Voor de onderzijde van de strik gebruik je een lange reep, leg die onder de strik. Werk af met een klein stukje papier dat je eromheen vouwt en vast zet met een stukje plakband. Knip de uiteinde van de lange reep schuin af of in. Bevestig de strik op het cadeau met een stukje dubbelgevouwen plakband.

inpaktips pakjes versieren

Tot binnenkort met meer inpakideetjes!!

Denise Beckand – www.becolorand.nl

Posted in: zelf maken, Papier, DIY

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand

Simple Share Buttons