Eten en drinken was nog nooit zo leuk, de truc met de porseleinstift

Niet met je eten en drinken spelen is aan vele tafels een dagelijks mantra. Maar over spelen met je bord of beker wordt bijna nooit iets gezegd. Maak hier (on)handig gebruik van ;-). Het is gedaan met kieskeurig eters en die eeuwige eten-en drinkentijdstrijd! De tafel dekken wordt een spel, spruitjes op een bord een feest en melk drinken was nog nooit zo leuk!

zo gebruik je een porseleinstift Foto: bord (Els Bauwelinck)

Wat heb je nodig?

  • Borden en bekers in porselein of ovenvaste keramiek (ga eens langs in de kringloopwinkel)
  • Porseleinstiften (te vinden in de hobbywinkel)
  • Carbonpapier

Zo gebruik je een porseleinstift

  • Was je borden en bekers zodat ze vet- en stofvrij zijn.
  • Bedenk wat je wilt tekenen en maak eventueel een paar proeftekeningen op papier.
  • Neem de tekening over op het bord of de tas met porseleinstift. Wil je verschillende kleuren gebruiken, laat dan even drogen voordat je inkleurt met een andere kleur.
  • Laat drogen en zet de borden op een rooster 25 tot 60 minuten in een voorverwarmde oven van 160°. Controleer voor de exacte tijd de gebruiksaanwijzing van je stift.
  • Laat na het bakken afkoelen in de oven.
  • Je servies is klaar voor gebruik, en is helemaal vaatwasmachineproof!

porseleinstift beker lobke

Tip!
Kleine foutjes kun je met een wattenstafje wegwrijven. Indien je geen vaste tekenhand hebt, kun je carbonpapier gebruiken om het ontwerp over te nemen op je bord.

Meer leuke DIY-tips? Ga zeker eens kijken op mijn blog www.leukewereld.be
Vakantie voor de deur? In Het Leuke Vakantieboek dat ik vorig jaar schreef, vind je meer van deze leuke DIY-tips.

[ssba]
Posted in: zelf maken, Algemeen, Food, DIY

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.