Vallende herfstblaadjes voor het raam

Het blijft een mooi gezicht hoe in de herfst de bladeren aan de bomen vlammen. Echte herfstschatten. Voor deze DIY verzamelde ik een aantal mooie exemplaren om deze te verwerken in eenvoudige raamdecoratie.

herfstblaadjes DIY idee

>> VIND HIER nog veel mee knutseltips voor in de herfst

Wat heb je nodig:

 • herfstbladeren
 • dik boek
 • lamineermachine
 • lamineersheets
 • stroken wit papier
 • gaatjestang
 • zuignappen
 • paperclips

Zo maak je zelf een herfstige raamdecoratie van bladeren:

herfstblaadjes diy idee uitleg

 • Verzamel een aantal mooi gekleurde herfstbladeren en leg deze in een dik boek tussen servetten te drogen.
 • Na een aantal dagen haal je ze uit het boek en kun je ze gaan lamineren.
 • LET OP!! Leg eerst tussen de lamineersheet (aan de bovenkant) een witte strook papier. Dit is om te voorkomen dat de sheet vastloopt in de lamineermachine. Leg daarna de bladeren tussen de sheet en lamineer het geheel.
 • Maak met een gaatjestang in de bovenste hoeken gaatjes. Haal hier de zuignappen door en hang op deze manier kun je de sheet op het raam hangen.
 • Wil je er nog meer op hangen… maak dan in de eerste sheet ook in de onderste hoeken gaatjes en haal hier een paperclip doorheen. Bij de volgende sheet maak je weer gaatjes in de bovenste hoeken en door deze gaatjes haal je de paperclips van de bovenste sheet. En voor je het weet heb je mooie herfstdecoratie.

Veel plezier!

[ssba]

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.