Zelf een herfstketting maken van eikeldopjes

De herfst is weer begonnen. In onze tuin vallen de eikels volop. Job verzamelt ze continue. Hij heeft zowel zijn jaszakken als zijn broekzakken steeds vol. Afgezien van een potje eikels op de piano en een bijdrage voor de herfsttafel in de klas doen we er weinig mee. Als kind verzamelden we ze, kon je ze hier in het dorp inleveren en kreeg je 25 cent per kilo. Heel wat guldens mee verdiend toen. 

Samen maakten we er een eenvoudige, maar leuke herfstketting van. Job wilde er graag één aan beide juffen geven op de Dag van de Leraar.

Op onze herfstpagina vind je meer leuke knutselideeën

Herfstketting maken

herfstketting maken

Wat heb je nodig:

Lak de eikeldopjes met nagellak. Ik gebruikte Quick & Go nagellak van de HEMA. Laat het goed drogen. Draai voorzichtig een metalen oogje in het eikeldopje. Doe wat bisonkit in het dopje en druk het viltenbolletje er stevig op. Even vasthouden, laten drogen, ketting eraan en klaar!

[ssba]

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.