By 10 oktober 2015 0 Comments Read More →

Zelf kleurplaten maken zonder printer of tekentalent

Al ik iets niet kan, dan is het tekenen. De ideeën zitten in m’n hoofd, maar als ik het dan uit moet tekenen…mwah. Mijn dochter tekent gelukkig graag en veel. En af en toe wil ze liever een kleurplaat dan een leeg vel papier. Zul je net zien dat de cartridge in de printer leeg is. Dus bedacht ik deze kleurplaten, die bovendien ook nog wat aan de fantasie overlaten.

kleurplaat maken zonder printer

Zelf een kleurplaat maken zonder printer, dit heb je nodig:

  • oude tijdschriften
  • papier
  • schaar
  • lijmstift

Stap 1: plaatjes zoeken

Zoek plaatjes die geschikt zijn voor je kleurplaat. Een duidelijk hoofd waar je de haren vanaf kunt knippen bijvoorbeeld. Je kind kan dan zelf een kapsel verzinnen. Of een persoon in jurk, waar je het rok-gedeelte vanaf knipt. Zelf een jurk verzinnen!

Of kies een grote afbeelding (een gezicht, een auto, een horloge) en knip deze in het midden door. De bedoeling is dan, dat je kind dat plaatje afmaakt.

Stap 2: knippen & plakken

Knip de plaatjes netjes uit en plak ze op wit papier. Klaar is je kleurplaat!

kleurplaat zonder printer maken

[ssba]
Posted in: zelf maken, DIY, Papier

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.