Zo maak je van een saaie veer een kunstwerk

Wat zien veren er kunstig uit. Bij ons vind je regelmatig duivenveren op straat of in de tuin. Hoewel de veren van een duif er vrij eenvoudig uitzien, blijft zo’n veer een prachtig iets. En als je b.v. op Pinterest op feathers zoekt, blijkt het wel dat wij niet de enige zijn die hierdoor gefascineerd zijn. Je komt ze veelvoudig tegen in de meest kunstzinnige uitvoeringen. Dat bracht ons op het idee om de ietwat saaie duivenveren uit onze tuin te gaan bewerken met verf en er een waar kunstwerk van te maken.

Knutselen met veren, dit heb je nodig:

  • veren
  • acrylverf
  • kwasten
  • blokje hout
  • boormachine met kleine boor

Hoe maak je het:

  • Bewerk de veer naar eigen inzicht. Het is alleen al leuk om op deze manier met verf te experimenteren. Het is een feest om te zien wat kleuren met elkaar doen of wat het effect is als er kleuren per ongeluk gemengd worden.

knutselen met veren

  • Ben je klaar met verven, laat de veer/veren goed drogen.
  • Boor in een blokje hout een gaatje ongeveer zo groot als de pen van de veer.
  • Als de veer droog is, prik je de veer in het houten blokje en zo blijft het mooi staan en ziet het er uit als een kunstwerk.

Knutselen met veren en verf

Veel plezier!

TIP: Je kunt de gekleurde veer of veren ook mooi in een fotolijst presenteren.

[ssba]
Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.