Houdt jouw kind van tekenen? Doe mee aan deze wedstrijd

Ik ken heel veel ouders die de wens hebben een kinderboek te maken. Meestal komt het er niet van. Te druk met werk, toch weer vergeten of gewoonweg te veel andere zaken die ook belangrijk zijn. Best jammer eigenlijk, want volgens mij zijn er heel veel verhalen en prenten die in de hoofden van ouders zitten, die ik mijn kinderen graag had willen voorlezen. In onze wereld worden we voornamelijk afgerekend op kennis en komt creativiteit pas op een tweede (of derde of vierde) plek. Ook dat is jammer, want kennis en creativiteit kunnen elkaar versterken. My Creative Tale van Adobe speelt daar leuk op in.

My Creative Tale
is een kinderverhaal bestaande uit vijf interactieve hoofdstukjes, het stimuleert de fantasie en creativiteit van kinderen. In My Creative Tale is het kind (creatief) de Art Director en ben jij, als ouder (kennis), de uitvoerende. Op basis van het spannende kinderverhaal ‘Fox & Blowfish en de RegenboogRace’ werk je samen aan één of meerdere creatieve opdrachten. Je kind bedenkt de illustratie en ‘brieft’ deze met zijn of haar tekening aan jou als ouder. Jij werkt het kinderconcept vervolgens uit met behulp van , die je 30 dagen gratis kunt uitproberen. Alles kan en alles mag. Dat wat je samen gemaakt hebt, wordt vervolgens vereeuwigd in het verhaal. Hoe tof is dat!

Mijn 6-jarige dochter Marli Anne en ik mochten alvast het eerste hoofdstuk lezen en er samen een mooie tekening en illustratie bij maken. Marli Anne startte direct enthousiast met tekenen, ik schoot zelf al wat in de stress. Ik werk voor MoodKids bijna dagelijks met Photoshop en heel af en toe met InDesign, maar een illustrator ben ik natuurlijk bij lange na niet. Dat is een vak apart (bekijk het prachtige resultaat in het filmpje als bewijs!). Gelukkig houd ik wel van een experiment, dus nadat Marli Anne’s tekening klaar was, mocht ik aan het werk om samen ons eigen verhaal te maken.

tekeninge Adobe My creative Tale

Met de gratis kon ik heel eenvoudig de kindertekening omzetten in een vectorbestand. Spectaculair vond Marli Anne dat! Haar tekening zo maar op het grote scherm van mijn computer.

visual pagina en tekenen Adobe

Vijf illustratoren gingen je voor
Vijf mannen, die naast vader ook nog illustrator zijn, gingen je voor: Lucky Dubz, Bardo Hogendoorn, Dannes Wegman, Freek van Haagen en Kingcoma hebben de uitdaging aangenomen. Hieronder een filmpje om jou als ouder te enthousiasmeren en inspireren om ook samen met je kind illustraties te maken voor het boek:

Wedstrijd My Creative Tale
Iedere twee weken wordt een nieuwe tekenopdracht voor het volgende hoofdstuk aangekondigd. Als alle vijf hoofdstukken compleet zijn, worden de winnende illustraties bekendgemaakt en krijgt het winnende kind een coole tekenkoffer en de winnende volwassene een jaar lang gratis Adobe Creative Cloud!

Werk nu samen aan !

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.