Herfstschatten bewaren doe je zo met deze leuke tip!

Lekker struinen en mooie dingen ontdekken zoals kastanjes, eikels, beukennootjes enz. Herfstschatten bewaren op een leuke manier kan! Met gratis printables. Bekijk de tip.

Je merkt dat het seizoen aan het veranderen is. De zomer neemt afscheid en de herfst is in aantocht. Gelukkig kan het buiten ook in de herfst heerlijk zijn.

De herfst laat ons zien hoe mooi de natuur is en nodigt je uit om op pad te gaan en het bos opnieuw te ontdekken. Lekker struinen en allerlei mooie dingen ontdekken zoals kastanjes, eikels, beukennootjes enz. Voor deze herfstschatten recycleden wij een plastic doosje en we maakten een etiket hiervoor waar je het e.e.a. op kan zetten.

herfstschatten bewaren

Zelf herfstschatten bewaren, dit heb je nodig:

  • Printable etiket herfstschatten
  • Plastic doosjes van b.v. druiven of cherrytomaatjes
  • Klein stukje (bubbeltjes) plastic
  • Klein stukje keukenrol of wc papier
  • Schaar
  • Dubbelzijdig tape of lijm

herfschatten in een doosje

Hoe maak je het:

Leg in het doosje een klein stukje (bubbeltjes) plastic en daar bovenop een stukje keukenrol of wc papier en leg hierop je (vochtige) herfstschatten. Meestal hebben deze doosjes aan de bovenkant gaten zodat het vocht geleidelijk kan verdwijnen.

Knip een etiket uit en schrijf hierop b.v. waar je de schatten hebt gevonden of je naam en plak het etiket op het doosje.

Veel plezier!

[ssba]

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.