By 10 september 2015 0 Comments Read More →

Basisschoolwedstrijd: Word voor één dag baas van de krant!

Afgelopen week werd het Project Schoolkrant gelanceerd. Via www.projectschoolkrant.nl hebben leerlingen toegang tot een speciaal ontwikkelde ontwerptool, waarmee ze eenvoudig een professionele schoolkrant ontwerpen. Klassen uit basisonderwijs worden opgeroepen een schoolkrant te maken en in te sturen. De winnaar uit elke regio wordt vervolgens beloond met het gasthoofdredacteurschap van regionale krant uit hun buurt.

projectschoolkrant

Om alle kinderen te helpen de beste schoolkrant te maken en daarmee de baas van de krant te worden, worden drie bijzondere events georganiseerd. Zo kan een speciale persconferentie met Mark Rutte worden bijgewoond. En is er een mini-college met Arjan Postma, de leukste boswachter van Nederland, die vertelt over de nieuwe film Holland, Natuur in de Delta. Tenslotte is er een actie waarbij leerlingen een journalist kunnen winnen om een probleem van de klas of school te onderzoeken en op te lossen.

Maken van een schoolkrant

Naast deze evenementen, biedt Project Schoolkrant, een initiatief van het AD en de regionale dagbladen van de Persgroep ook praktische hulp om een zo mooi mogelijke schoolkrant te maken.

Tot en met 6 oktober kunnen scholen hun ontwerp voor de beste schoolkrant insturen. Uit alle inzendingen worden vervolgens de 8 beste schoolkranten gekozen. Deze scholen winnen een dag gasthoofdredacteurschap van de regionale krant uit hun buurt en zij mogen samen met de redactie de inhoud van de zaterdagkrant van 17 oktober bepalen.

Hoofdredacteur van het AD, Christiaan Ruesink is op 17 oktober even niet de baas van de krant, want die dag bepalen basisschoolleerlingen wat er in ‘zijn’ krant komt te staan. Spannend natuurlijk, ook voor de hoofdredacteur.

Doet jouw school ook al mee? Hier vind je meer informatie: Project Schoolkrant

[ssba]
Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.