By 6 september 2015 0 Comments Read More →

In drie stappen een ketting maken van strijkkralen

Strijkkralen. Ze blijven leuk! Zelf maakte ik er als kind al kleine kunstwerkjes mee en nu ik een dochter heb, knutselen we samen met de kraaltjes. Deze ketting is iets meer de gestileerde versie van een strijkkralenknutsel. Met ringetjes en een tangetje maak je er een echte ketting van. Aan de slag!

strijkkralen ketting

Je hebt nodig:

  • strijkkralen
  • een strijkkralenbordje
  • strijkijzer en -plank
  • (bak)papier voor het strijken
  • een stapeltje tijdschriften of iets anders zwaars
  • een (oude) ketting
  • een tangetje
  • een dikke naald
  • stukje ijzerdraad (een paperclip werkt ook)

Stap voor stap een strijkkralen ketting maken:

Stap 1: kralen ‘zetten’

Maak een halve maan-vorm op het strijkkralenbordje. Kies je kleuren zorgvuldig. Ga je voor een chique zwarte ketting? Of word het een veelkleurig kettinkje? Of met een patroon erin?

Stap 2: strijken

Leg een stukje bakpapier op de kralen en strijk de kralenvorm. Leg de vorm tussen twee stukken bakpapier (pas op, dit kan heet zijn!) en leg er de tijdschriften op om een mooie platte vorm te krijgen.

Stap 3: ketting eraan maken

Prik met een dikke naald twee gaatjes in de kralenvorm. Maak de ketting met het ijzerdraad vast aan de kralenvorm. Nu is je ketting klaar.

strijkkralen ketting maken strijkkralenketting

[ssba]
Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.