By 25 augustus 2015 Read More →

Schelpenzand maken in 2 stappen

Bij terugkomst van het strand, waren er ook enkele schelpen gebroken. Die konden we dus niet gebruiken voor een schelpen mobile of schelpenkistje. Weggooien vind ik jammer, na alle moeite van het zoeken. Al is dat wel een fijn tijdverdrijf op het strand. Ik maakte er schelpenzand van. Niet zo fijn als zand of schelpenzand dat je in de winkel koopt, maar juist grof.

Schelpenzand maken in 2 stappen

Schelpenzand maken in 2 stappen

Je hebt nodig:

  • schelpen (gebroken en/of heel)
  • een hamer
  • een plastic zakje (gebruik een zakje van wat dikker plastic, een pedaalemmerzak is te dun)
  • (glazen potjes)
  • (waxinelichtjes)

Stap 1: fijnmaken
Doe de schelpen in de plastic zak en zorg dat de plastic zak goed dicht is. Sla de schelpen vervolgens kapot met een hamer. Je kunt zelf bepalen hoe grof je het schelpenzand wilt maken.

Stap 2: gebruiken
Maak de plastic zak een beetje open en ‘giet’ het schelpenzand in een glazen potje. Zet er een waxinelichtje in, klaar!

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.

Simple Share Buttons