By 5 augustus 2015 Read More →

Zelf een vlinderstrik maken in een paar minuten

Binnenkort is er een kleine man jarig. Hij wordt 7. Dat is al behoorlijk groot. Vooral als je al heel lang ‘bijna zeven’ bent. Een echte man is hij gelukkig nog lang niet, maar een beetje doen alsof, kan natuurlijk nooit kwaad. Meneer houdt van verkleden en van toffe outfits -zo stoer dat hij zich op deze leeftijd nog niets aantrekt van anderen!- dus ik durf het wel aan iets ‘geks’ voor hem te maken. Blijf jij nog maar even klein knul en doe lekker je eigen ding! Groot zijn kan nog lang genoeg…

Een vlinderstrik voor jongens van (bijna) zeven

vlinderstrik voor jongens

(met een foto van mij, want de bijna jarige Job weet natuurlijk nog van niets ;-))

Zelf een vlinderstrik maken? Dit hebt je nodig:

  • Stukje kurk (verkrijgbaar bij Pipoos).
  • Stukje vilt in een kleur die je kind mooi vindt.
  • Elastiek.
  • Papier en schaar.
  • Naaimachine of draad en naald.

Zo ga je te werk:

Knip uit een stukje papier twee strikjes (zie afbeelding). Gebruik ze als mal. Knip nu een kleine strik van kruk en een grote strik van het vilt. Knip de viltstrik in het midden op twee plaatsen in (zie afbeelding) hier gaat straks het elastiek door. Stik of rijg de twee strikken op elkaar. Rijg je het elastiek erdoor en klaar is je vlinderstrikje!

Zelf een vlinderstrik maken? Dit hebt je nodig:

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.