By 27 juli 2015 Read More →

Hartjes sieraden maken voor een jarige

Hoera! Nika is 15 jaar geworden. En alle clichés zijn waar: de tijd gaat (te) snel, kleine meisjes worden groot. Ik hoef, als het om cadeaus gaat, niet meer aan te komen met bedelarmbandjes, Barbies en DIY-boeken. Een dag voor Nika’s verjaardag togen we dus naar de Albert Cuijpmarkt om een gouden sieraad voor haar te kopen.

We stapten een Surinaams-Chinese juwelier binnen en binnen een minuut (mijn dochter is niet van het twijfelen 🙂 ) had ze haar ring gevonden: een mattenklopper. Een typisch Surinaams cadeau om te geven aan iemand van wie je houdt. Meer over weten? Kijk hier voor de betekenis.

Hartjes snoepjes voor de jarige

Eén van de tradities bij de verjaardagen in ons gezin is dat we slingers ophangen en snoephartjes kopen. Ik ben er zelf gek op. Deze keer heb ik ze voor Nika verpakt in een sardineblikje dat ik had bewaard. Snoepjes erin, plastic folie eromheen en je hebt een leuk snoepblikje.

hartjes sieraden maken

 

Hartjes sieraden maken

Ik maakte er nog een kralenketting en een armbandje bij. Zie hier het resultaat. Je hebt niet meer nodig dan:

  • Koord en kralen en rijgelastiek
  • Het rode hartje had ik nog in huis liggen (je kunt er zelf eentje maken van klei of strijkkralen)

Wij gaan aan het gebak!

 

Liefs,
Hydi van ohlalahydi

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.