By 25 juli 2015 Read More →

Leuke kommetjes van strijkkralen

Heb je potten strijkkralen in de kast en weet je niet wat ermee te doen? Een vriendin bracht mij op een leuk idee: maak er gewoon kleurrijke kommetjes van!

strijkkralen bakje maken

Zelf strijkkralenbakjes maken? Dit heb je nodig:

  • Vuurvaste kommetjes.
  • Olie.
  • Strijkkralen.

Op zoek naar nog meer leuke ideeën met strijkkralen? Klik dan hier

Zo ga je te werk:
1. Neem een vuurvast kommetje en wrijf het in met een laagje olie.

strijkkralen bakjes maken oven
2. Strooi wat strijkkralen in het kommetje en schud er een beetje mee (net alsof je een cake met boter en bloem bestrooit) zodanig dat er overal kralen blijven plakken aan de binnenkant van het kommetje. Gaatjes mag je achteraf opvullen met kralen.

strijkkralen voor de oven
3. Verwarm je oven voor op 200°. Wanneer je oven op temperatuur is, zet je je kommetje(s) ongeveer 10 minuten in de oven. De strijkkralen smelten. Blijf wel in de buurt van de oven staan.

4. Als alle strijkkralen gesmolten zijn, haal je je kommetje uit de oven en laat je het afkoelen. Voilà, je kan je kleurrijke kommetje van strijkkralen eruit halen! Door de olie voelen ze in het begin wat vettig aan. Maar met een sopje is dat zo opgelost.

5. Gebruik ze bijvoorbeeld om kleine knutselspulletjes in op te bergen of vul ze met snoepjes.

Tip: op mijn blog www.leukewereld.be vind je nog meer leuke DIY-tips!

strijkparels bakje maken

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.