By 22 juli 2015 Read More →

Zomer DIY: strandknapzak

The summer is magic! Heerlijk genieten van tropische temperaturen doe je lekker op het strand. Wij hebben sinds kort een stadsstrand, dus lekker met de voetjes in het zand.

Door ons stadsstrand kwam ik op het idee om van een badlaken een knapzak te maken. Het ziet er misschien op het gezicht ingewikkeld uit, maar geloof me het valt reuze mee.

strandknapzak van handdoek

Zelf een strandknapzak maken? Dit heb je nodig:

  • Badlaken.
  • Breed satijnband.
  • Dun satijnband.
  • Naaimachine.
  • Knopspeldjes.
  • Veiligheidsspeld.

Hoe maak je het:

Vouw het badlaken in zijn geheel uit. Zet het satijnband, in het middelste gedeelte van het badlaken, met behulp van knopspelden vast (zie foto).

Stik beide randen van het brede band vast met behulp van de naaimachine zodat er tunnels ontstaan. Ik maakte op twee hoeken een lus die later dienen als handvaten. Op de andere twee hoeken laat je een stuk ruimte open, dit wordt later gebruikt om de knapzak te sluiten.

Is het brede satijnband vastgestikt, dan pak je het dunne satijnband en prik je een veiligheidsspeld aan het begin van het dunne band. Hiermee haal je het dunne lint door de tunnels van het brede band.

stap voor stap een strandtas maken

Is het dunne band er in zijn geheel doorheen, dan leg je een knoop in de uiteinden en is je strand knapzak af.

strans knapzak maken van handdoek

Voor gebruik leg je het badlaken met het band naar beneden. Vouw de twee zijflappen van het badlaken naar binnen en leg in het midden de spullen die je mee wilt nemen.

Pak de beide lussen uit de tunnels en trek het geheel aan zodat er een knapzak ontstaat en maak je een strik van de twee lussen, zodat er geen spullen uit kunnen vallen.
Klaar om naar het strand te gaan!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, zelf maken, DIY

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.