Een Dopper strap maak je zelf

Wij zijn dol op onze Doppers en nemen ze overal mee naar toe. Ideaal, want de kinderen drinken zo meer water. Vaak komt het er wel op neer dat ik met minstens drie Doppers loop te slepen als we ergens heen gaan. Niet heel handig voor mij dus.

Op internet zagen we de Dopper strap. Maar om eerlijk te zijn waren we daar voor onze (jonge) kinderen minder enthousiast over. Omdat de Dopper gevuld best zwaar is, zit de druk met een strap teveel op één punt. Tijd dus om zelf wat te ontwikkelen wat ons beter leek: het Doppertasje van trimlijn *.

Lees ook: haak een tasje voor je waterfles

dopper tasje voor op rug, dopper strap

Doppertasje knopen van touw

Je hebt nodig:

  • 6 x 90 centimeter trimlijn (voor het tasje)
  • 1 x 50 centimeter trimlijn (voor de treklus en sluiting onderzijde)
  • 1 x koordstopper
  • 1 pistonhaak
  • band (optineel)

Zo knoop je een Doppertasje

doppertasje met haak versie2

Stap 1: Knoop de zes trimlijntjes op de helft vast met een dubbele lus (zie afbeelding) aan de treklus. Schuif ze naar het midden van de treklus en zet vast met de koordstopper.

Stap 2: Leg de lus waar de zes trimlijntjes aan zitten om de hals van je fles en verdeel de lijntjes op gelijke afstand van elkaar. Knoop ze vervolgens met een kwartetknoop van boven naar beneden op gelijke afstand aan elkaar.

Zo knoop je een kwartetknoop (zie filmpje). Mijn tip? Eerst even oefenen met twee losse touwtjes, daarna toepassen op je Doppertasje dan knoop je het zo in elkaar!

Stap 3: Als je aan de onderkant bent, knip je de lijntjes die over zijn af en brand/smelt je de lijnen aan elkaar. Steeds lijnen van een naast gelegen kwartetknoop nemen!

Stap 4: Rijg nu een kleinstukje trimlijn door de ontstane zes lussen. Knip op lengte af en brand dit vast in een kleine ring (zie afbeelding).

Stap 5: Knoop je treklus netjes af, zet er een haak tussen en brand de uiteinden vast.

Stap 6 (optioneel): Wanneer je kind nog niet zo groot is, is een Doppertasje aan de broekriem misschien net wat te veel van het goede. Je kunt dan een stuk band gebruiken en van boven naar beneden door het netje rijgen. Meet het band met dopperflesje af op de rug van je kin en knoop vast (of sla in de band even snel wat drukknoopjes!). Nu heb je een Doppertasje! 😉

doppertasje versie 1

TIP: Natuurlijk kun je dit tasje voor iedere andere waterfles knopen, waarschijnlijk moet je de lengte van het touw dan wat aanpassen.

* Trimlijn wordt in de watersport gebruikt voor kleine zeilbootjes (zoals een Optimist) om het zeil aan de mast en de giek te rijgen. Natuurlijk kun je er ook een heleboel andere leuke dingen mee doen. Trimlijn is in heel veel leuke kleurtjes online verkrijgbaar via Kids Watersport.

WINACTIE

Van Kids watersport hebben wij touw gekregen om 2 Dopper tasjes naar keuze weg te geven.

En de winnaars zijn:

Nienke Brinker en Liesbeth Hijzelendoorn.

Gefeliciteerd! Nemen jullie even contact met ons op via info(@)moodkids.nl?

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.