By 6 juli 2015 Read More →

Cactus mobile #diy

Deze cactus mobile maakte ik op speciaal verzoek. Dat was absoluut geen straf; ik ben namelijk dol op de cactus!
Een geweldige plant die weinig zorg nodig heeft en die ik daarom alleen al graag in huis haal. Je ziet ze in verschillende mooie kleuren groen, met of zonder stekels: de cactus is favoriet!

cactus mobile van papier maken, cactus knutselen

Je hebt nodig: verschillende kleuren groen papier, ijzerdraad, houten kralen, een berkentak (ijzeren ring, krans of borduurring)

cactus van papier

Zo vouw je een cactus van papier

  • Ga naar deze link om de cactus te vouwen. Gebruik hiervoor vierkant papier van verschillende afmetingen en kleuren. Voor de afwisseling maakte ik wat variaties in de onderrand van de cactus.
  • Van een berkentak kan je makkelijk een ring maken door er ijzerdraad om te wikkelen. Je kunt natuurlijk ook een ijzeren ring, een bestaande krans die je hebt liggen of een borduurring, gebruiken.
  • Knip stukjes ijzerdraad af en rijg een kraal aan de onderzijde, zet deze vast. Steek het ijzerdraad door de cactus en maak een haakje aan de bovenzijde. Hang dit aan de krans en knijp het haakje iets dicht. Verdeel de kleuren gelijkmatig over de krans. Knip drie stukken ijzerdraad af en bevestig dit aan de krans zodat je deze kunt ophangen.

cactus vouwen van papier

Denise Beckand – www.becolorand.nl

mobile vouwe van papier

We hebben nog meer leuke artikelen over diy rondom cactussen. Al gezien?

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand