By 29 mei 2015 Read More →

Deze diy cactus prikt niet!

Het kan je niet ontgaan zijn, de cactus is al enige tijd een ‘must have’ in het interieur. Een botanische trend is gezet, zowel in interieur als in fashion. Zelfs de kinderkamer moet er aan geloven. Van de week zag ik een heuse cactuslamp in een leuke speelgoedwinkel. Ik was verliefd! Het bracht me op deze diy.

Cactussen voor op de vensterbank van onze boysroom

DIY cactus van karton

Eerder al tekende ik cactussen op de ramen van mijn atelier, maar met karton zijn ze ook zo gemaakt!

Zelf een diy cactus maken? Dit heb je nodig:

 • Cardboard of ander stevig karton.
 • Lijm.
 • Eventueel verschillende mooie vellen papier.
 • Plastic plantenpotjes.
 • Schaar.
 • Potlood.

zelf een cactus maken die niet prikt

Zo maak je zelf een cactus van papier:

 • Teken op het karton de vorm cactus die je wilt. TIP: als je inspiratie nodig hebt, google even op ‘cactus’ en verschillende modellen komen in beeld.
 • Knip de cactus uit, maar maak hem aan de onderkant iets langer om hem in het potje te kunnen vastzetten. Je kunt bepaalde vormen van de cactus inknippen en daar een blaadje of takje inschuiven, deze blaadjes knip je ook in. Je kunt onderdelen beplakken met een mooi printje, of beplak de hele cactus met een print. Maak nu de ondergrond voor de cactus:
 • Trek de bovenkant van het potje over op karton, knip deze een fractie kleiner uit.
 • Snij met een mesje een inkeping ter breedte van je plantje in het midden van deze cirkel.
 • Steek de onderkant van je cactus door deze inkeping. Nu kun je hem in het potje aan de bovenrand klemmen en blijft de plant goed rechtop staan!

Maak vooral meerdere cactussen in verschillende vormen, veilig en hartstikke urban voor op de kinderkamer, succes!

Myrthe – www.studiosoet.nl

cactus maken van karton

kartonnen kaktus maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.