By 25 mei 2015 Read More →

Stropdaszakjes maken voor Vaderdag

Ik vind het altijd een leuke uitdaging, wanneer ik met de materialen die ik in huis heb, een DIY kan maken. Niet een hele waslijst aan benodigdheden, maar met ‘gewoon’ huis-, tuin- en keukenmateriaal iets maken. Zoals deze papieren boterhamzakjes. Ik toverde ze om tot Stropdaszakjes om de zelfgemaakte tekening of iets lekkers voor Vaderdag in te verpakken.

knutselen vaderdag

Je hebt nodig: papieren boterhamzakjes, gedessineerd papier voor de stropdas, een schaar en niettang.

stropdas vaderdag

En zo maak je ze:

  • Vouw het boterhamzakje op ongeveer 18 centimeter om. Knip een driehoek uit deze omslag zoals je op de foto ziet, er ontstaat een soort overhemdkraag.
  • Knip/snijd een reep gedessineerd papier voor de stropdas van 4 centimeter breed en 20 centimeter lang. De onderzijde knip je in een punt en van de bovenzijde maak je een blokje van ongeveer 4 centimeter. Van dit blokje knip je aan de onderkant aan weerszijde een driehoekje af.
  • Vul het zakje met leuks of lekkers en schuif de stropdas onder de kraag. Leg het kleine vierkantje er bovenop en maak met een nietje vast.
  • Je kunt het overhemd eventueel versieren met stickertjes, knoopjes of een leuke corsage.

Verras vaders voor Vaderdag met een Stropdaszakje!!

Denise Beckand – www.becolorand.nl

vaderdag kadootje maken

Knutselen voor Vaderdag

stropdas zakjes maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vaderdag, zelf maken, DIY, Thema

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand