By 11 mei 2015 Read More →

Stap voor stap magneet bloemen maken

Na Moederdag blijf ik nog even in de bloemensferen omdat je daar zo heerlijk blij van wordt. Ik maak deze keer Bloemen magneten voor op het magneetbord of koelkast. Een makkelijke DIY met héél snel resultaat.

magneetbloemen maken

Je hebt nodig: leuke kleurtjes vloeipapier, zwart papier, pons, schaar, lijm, dubbelzijdig plakband en magneten.

magneten maken van bloemen

Stap voor stap magneet bloemen maken:

  • Knip uit een stuk kladpapier een cirkel met een diameter van 6 centimeter en gebruik deze als mal voor je bloemen.
  • Knip voor iedere bloem 5 rondjes vloeipapier (dit hoeft helemaal niet perfect rond geknipt te zijn) Pons 2 zwarte rondjes waarvan je één rondje rondom in knipt.
  • Leg een zwart rondje op de tafel, een drupje lijm erop en begin de 5 vloeiblaadjes één voor één met iedere keer een klein drupje lijm ertussen, te stapelen. Eindig met het ingeknipte rondje er bovenop te lijmen.
  • Laat ze nu goed drogen. Na droging eerst het zwarte ingeknipte rondje met je vingers voorzichtig omhoog duwen. Vervolgens de bloemblaadjes van boven naar beneden, één voor één verfrommelen.
  • Plak de bloem met een stukje dubbelzijdig tape vast op de magneet.

Veel plezier met deze kleurige en vrolijke magneten!

bloemen magneetjes maken

LEES HIER : Hoe je instagram magneetjes maakt.

 

magneet bloemen makenmagneet bloemen

Denise Beckand – www.becolorand.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand