Een rozet knutselen voor Moederdag

Dat jouw moeder de allerliefste moeder van de hele wereld is, laat je haar natuurlijk iedere dag weten. Maar één keer per jaar zet je haar met Moederdag op een feestelijke manier in het zonnetje. Maak voor deze gelegenheid voor je (groot)moeder een kleurig rozet om haar te laten weten dat je haar de allerbeste moeder vindt. Jouw nummer 1!

 

moederdag medaille maken

 

Moederdag knutselen

Je hebt nodig: crêpepapier, schaar, gekleurd papier, lijm, niettang, plakband en een veiligheidsspeld

 

LEES HIER: meer do-it-yourselfs voor moederdag

 

En zo maak je de rozet:

  • Knip van het crêpepapier een reep van ongeveer 6 cm breed.
  • Knip/pons 3 cirkels met een diameter van ongeveer 6 cm.
  • Knip/pons een cirkel van 4,5 cm, knip/pons een hart en knip 2 reepjes van 8 cm lang breed en 1,5 cm breed.
  • Vouw de reep crêpepapier een stukje dubbel en leg dit in platte plooien op de cirkel van 6 cm. Breng een nietje aan na elke paar plooien (je hebt dan ook even je handen vrij om weer een stukje van het crêpepapier dubbel te vouwen). Plooi zo regelmatig mogelijk en maak de cirkel rond.
  • Knip het overtollige deel van de reep af en maak een mooie afwerking.
  • Plak zowel aan de bovenzijde als onderzijde de twee andere cirkels van 6 cm als afwerking; het geheel wordt hierdoor ook wat steviger.
  • Je kunt de rozet nu naar eigen smaak netjes bijknippen.
  • Plak nu het kleinere formaat cirkel en het hartje op het geheel en maak uit een stukje papier een 1. Aan de achterzijde plak je de 2 reepjes/lintjes en maak je de veiligheidsspeld met plakband vast.

Ik wens alle moeders een hele fijne Moederdag!

Denise Beckand – www.becolorand.nl

 

LEES HIER: meer do-it-yourselfs voor moederdag

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Moederdag, DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand