By 28 maart 2015 Read More →

Zentangle – Lijntje na lijntje op weg naar ontspanning!

Zentangle is een nieuwe hobbytrend! Zentangle is leuk voor iedereen, ongeacht hoe vaardig je bent in het tanglen. Het is een kunstvorm waarvoor geen kunstopleiding of dure materialen nodig zijn, maar die wel ruimte geeft aan creativiteit en mindfulness.

Zentangle staat dus voor een manier van tekenen of doodling die rust en ontspanning genereert. Je wordt er zen van. Het verhoogt je concentratie en creativiteit. Ontdek nu zelf de rustgevende kracht van patronen tekenen. Lijntje na lijntje op weg naar ontspanning! We hebben vier leuke Zentangle boeken voor je op een rijtje gezet.

zentangle kleurboeken volwassenen

Zengtangle Alfabet (9789043917445, €5,95)

In Zentagle Alfabet staan ruim 40 Zentanglepatronen om alle letters van het alfabet te tanglen. De patronen kunnen stap voor stap geoefend worden in het blanco alfabet in dit werkboek. Leuk voor een uniek visitekaartje of persoonlijke handtekening onder een kunstwerk.

9789044736809 kleuren voor volwassenen

Zentangle – Creatieve patronen tekenen (9789044736809, €13,50)

Kun je niet echt tekenen, maar maak je regelmatig krabbels en kleine tekeningetjes in de marges van notities? Of heb je last van stress en ben je op zoek naar een leuke manier om je gedachten even stil te zetten? Of ben je gewoon graag creatief bezig met potlood en stift? Dan is Zentangle echt iets voor jou!

Zentangle is een vorm van meditatie door het tekenen van patronen. Een Zentangle is een complex ogende tekening die heel nauwkeurig, lijn voor lijn wordt opgebouwd. Losse tangles of patronen worden vrij met elkaar gecombineerd waardoor een Zentangle alle kanten op kan gaan. Volg gewoon je gevoel! Er is geen goed of fout! Doordat je met je gedachten alleen gericht bent op je tekening, komt je lichaam tot rust. Zorgen en stress verdwijnen naar de achtergrond en maken plaats voor nieuwe inzichten die opborrelen door het zelfvertrouwen dat tanglen je geeft. Veel tekenplezier!

9789044741681 kleuren voor volwassenen

Zendoodle de kracht van meditatief tekenen (9789044741681, €14,95)

Met meditatief tekenen kun je altijd en overal even aan het leven van alledag ontsnappen. Heel geleidelijk ontstaan hierbij kleine kunstwerken – of je nu kunt tekenen of niet. Pak snel papier, een potlood en een fineliner en laat je inspireren door de voorbeelden in dit boek. Concentreer je op het tekenen van de afzonderlijke lijnen en je zult zien hoe de eenvoudige strepen in mooie, decoratieve patronen veranderen. En onthoud: bij Zendoodle is er geen goed of fout! Het enige wat telt is dat je alles even kunt loslaten en in een creatieve flow terechtkomt. Veel tekenplezier!

9789044742954 kleuren voor volwassenen

Compleet handboek Zentangle (9789044742954, €16,95 )

‘Je kunt alles aan, als je het stap voor stap aanpakt.’

De Zentangle Methode is een leuke, vernieuwende en ontspannende manier om je creativiteit aan te wakkeren. Met haar stap-voor-stapuitleg leert Certified Zentangle Teacher Jane Marbaix je hoe je repeterende vormen, patronen en lijnen kunt combineren. Ze laat ook zien hoe je tangles kunt gebruiken om voorwerpen, kaarten en dozen te versieren, en daarnaast hoe je met sjablonen en stempels originele resultaten kunt bereiken.

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>