By 24 maart 2015 Read More →

Zo vouw je een origami haasje

Knutselen voor Pasen. Vouw deze leuke origami paashaasjes in alle kleuren. Samen met de kinderen heb je in no-time een huis vol van deze leukerds. Ga naar de site voor de stap voor stap beschrijving.

Over twee weken sta ik met het krieken van de dag (chocolade)-eitjes te verstoppen in de tuin. Vorig jaar wist ik zeker dat ik er 20 had verstopt. De meisjes kwamen er met 19 eitjes terug. Waar lag dat laatste 20-ste eitje. Na een paar weken vonden we het verloren eitje verpulverd terug in de grasmaaier. Fijn Pasen!

origami haas vouwen

De meisjes weten inmiddels dat de paashaas niet bestaat. Dat had Bente al even subtiel verteld aan Madee. De tandenfee is inmiddels ook een twijfelgeval: dat doen heit en mem toch gewoon? Dus binnenkort vertellen we Bente dat Sinterklaas een sprookje is. Waarom? Omdat Bente alle kindergeheimpjes aan de jongste doorvertelt. Laten we het dan maar ‘ons’-geheimpje van maken.

1 origami konijn vouwen

Origami haas vouwen

Maar Pasen zonder paashaas? No way! We vouwen een paar origami konijnen! Voor kinderen onder de 10 jaar misschien wat te moeilijk, maar na een paar keer oefenen moet het toch wel lukken. Een extra toevoeging wat ik niet helemaal duidelijk op de foto kreeg: blaas aan de voorkant ‘lucht’ in het haasje. Zo krijgt hij een mooi vol lijfje.

Stap voor stap konijnvouwen 1

stap voor stap konijn vouwen 2

Ik heb de beschrijving zo goed mogelijk proberen weer te geven met de foto’s. Kom je er nog niet uit? Via dit filmpje is de vouwinstructie ook goed te volgen.Veel plezier!

Fijne dag! X Wimke

2 origami konijntjes vouwen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Pasen, DIY, Papier

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.