By 21 maart 2015 Read More →

Sakura, hét Japanse symbool van de lente zelf maken

In Japan is de sakura kersenbloesem hét symbool van de lente. De bloeiperiode van deze prachtige bloesem is voor Japanners zelfs zo belangrijk, dat er een heuse sakura-weersvoorspelling is. Mocht je nog reisplannen hebben: de bomen staan in Tokyo op 2 april in volle bloei!

Deze keer geven we je een tip om met behulp van groenten vormpjes, die je normaal voor de bento gebruikt, een mooi sakura patroon op papier te stempelen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen cadeaupapier maken.

kadootje stempelen

Een sakura patroon stempelen

Neem een flinke aardappel en snijd hem doormidden. Stans met een vormpje tot ongeveer een centimeter in de aardappel en snijd met een aardappelmesje rond de contouren van het vormpje zodat het bloemetje uitsteekt. Je hebt nu het sakura patroon in je aardappel staan. Meng wat rode en witte acrylverf tot een mooie roze kleur, neem een wit vel papier en stempelen maar! Je kunt met textielverf ook t-shirts, tasjes en tafelkleden stempelen!

sakura patroon maken

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lente & Zomer, DIY, Papier

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.