By 2 maart 2015 Read More →

Haal het voorjaar in huis met mooie vlinders van papier

Je haalt het voorjaar in huis met deze vrolijke fladderende vlinders. Hangers van papier die heel mooi in voorjaarstakken staan samen met wat tulpen. Een alternatief voor de eieren in de paastakken? Dat heb ik nooit begrepen; een ei is toch niet om op te hangen?

vlinders in een vaas

Je hebt nodig: gekleurd papier/karton, schaar, touw, lijm en Vlinder PDF

Lente vlinders knutselen van papier:

  • Print de Vlinder PDF en knip de vlinders uit, vouw ze dubbel. Voor iedere vlinder heb je 2 kleuren nodig, maak leuke kleurcombinaties naar eigen smaak.
  • Vouw het papier/karton voor het knippen dubbel en knip zoveel vlinders als nodig, in de 2 verschillende maten.
  • Knip touwtjes van ongeveer 25 cm, zoveel als nodig.
  • Leg 2 vlinders met de vouw omhoog, breng over één vouw een ‘streepje’ lijm aan en leg een dubbelgevouwen touwtje in de lijm. Zorg dat het touwtje niet gedraaid ligt maar netjes naast elkaar, laat een klein stukje touw aan de onderzijde uitsteken. De 2de vlinder erop drukken en heel goed aandrukken. Hierdoor ontstaat een dikkere naad in het midden van de vlinder. Even laten drogen, iets openvouwen en in de tak hangen.

lente vlinders knutselen

Veel plezier met deze vrolijke DIY.

Denise Beckand – becolorand

lente vaas vlinders

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lente & Zomer, DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand