By 2 maart 2015 Read More →

Zelf een kussen maken van oude jeans

Maak zelf een stoer kussen van je oude jeans met deze stap voor stap beschrijving.

Een kussen maken van oude jeans en het wordt de eyecatcher in je huis. Dit project – uit het boekje 100% jeans – maak je natuurlijk van je allermooiste oude jeans.

Als je een beetje handig bent heb je aan de afbeelding voldoende. Heb je wat meer hulp nodig? Hieronder leggen we ook nog even kort uit hoe je zelf een kussen maakt.

Een kussen maken van oude jeans en het wordt de eyecatcher in je huis. Dit project - uit het boekje 100% jeans – maak je van je allermooiste oude jeans.

Zelf een kussen maken van oude jeans

Dit heb je er voor nodig:

  • Oude jeans
  • Vierkant kussen 50×50
  • Schaar
  • Naald en draad of naaimachine

Zo maak je zelf een jeanskussen voor de kinderkamer:

  • Knip uit de pijpen 2 grote stukken om de achterkant van het kussen mee te bedekken. Hier is er voor gekozen geen rits te gebruiken, dus de twee achterflappen moeten elkaar op 1/3 overlappen zodat je later daar het kussen in kunt schuiven. (Gebruik je een smallere jeans? maak de achterkant dan evt. van een andere stof)
  • Knip uit de rest van de broek diverse lapjes voor een patchwork voorkant, kies daarbij de stukken stof uit die je het mooiste vindt. Denk aan zakken, band, etc..
  • Maak een compositie van je patchworklapjes voor de voorkant en laat je lapjes wat overlappen zodat je ze (aan de verkeerder kant) vast kunt spelden en daarna vast kunt stikken.
  • Stik vast en knip je patchwork waar nodig bij.
  • Leg voor- en achterkant met de verkeerde kant op elkaar en stik vast.
  • Schuif je kussen er in.

TIP: Kijk in het boek 100% Jeans voor een uitgebreide omschrijving.

100 procent jeans

100% Jeans

Verzamel al je oude jeans en geef ze een nieuw leven! In het boek 100% jeans staan 28 trendy en unieke naaiprojecten geschikt voor je oude jeans.

Een hoedje, een toilettas, een schoudertas, een riem, een tablethoes, een paar slofjes, een sierkussen, een poef en nog 20 andere verrassende ontwerpen. Dankzij de inspirerende foto’s, de duidelijke uitleg en tientallen instructieve tekeningen kan iedere naaister ermee aan de slag. En omdat iedere jeans verschillend is, creëer je zo een uniek object. Dan rest je niets anders dan er trots mee te pronken.

Meer info: 100% Jeans – Céline Dupuy

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY, Kinderkamer

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>