By 16 februari 2015 Read More →

Geometrische doosjes

Deze geometrische doosjes van papier vouwde ik vorig jaar toen ik op zoek was naar een leuke manier om visitekaartjes tijdens een expositie te presenteren. Het lijkt ingewikkelder dan het is, je hebt ze zo in elkaar gezet en maakt de blits met hele hippe doosjes.

origami doosje vouwen

Voor één doosje heb je nodig:

  • 3x vierkant karton (14x14cm)
  • lijm

Een geometrisch origami doosje vouwen doe je zo:

Het vouwen van karton is wat lastiger maar aangezien je maar 4 vouwlijnen maakt is het te overzien. Ben wel heel secuur, want hoe strakker je vouwt hoe mooier het doosje straks zal zijn.

  1. Vouw het karton diagonaal in de helft, pak de punten en beweeg naar elkaar toe, maak alleen een ‘mini vouwtje’ (niet het geheel vouwen!) aan de lange bovenzijde om het midden te bepalen. Draai de driehoek met de punt naar je toe en vouw de 2 zijkanten naar het gemaakte ‘mini vouwtje’/midden. Vouw dit open en vouw nu de onderkant punt naar de rechte bovenkant. Herhaal dit voor de 2 andere kleuren
  2. Schuif de 3 kleuren langs de gesloten bovenzijde in elkaar tot de vouwlijnen en
  3. Pak nu de linker buitenzijde en breng naar de rechter buitenzijde; schuif deze in elkaar. Hierbij leg je de onderkanten van het doosje trapsgewijs over elkaar. Voor meer stevigheid lijm je de losse onderkanten en binnenkanten vast.

Op het moment ben ik door het vooruitzicht op de lente helemaal in de ban van pastelkleuren, maar je kunt ze natuurlijk heel goed in andere kleuren maken of van gedessineerd papier, vouw ze!!

geometrische doosjes vouwen

Tip: Volgens mij staan deze doosjes gevuld met paaseitjes ook super op de paastafel.

Denise Beckand – www.becolorand.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand