By 16 februari 2015 Read More →

Indianentasje maken

indianentasje zelf maken

Wat heb je nodig:

 • Stukje bruin leer (ik gebruikte 18 x 31 cm)
 • Koord
 • Kralen
 • Gaatjestang
 • Schaar

indianen tasje maken stap voor stap

Zelf een indianen tasje maken doe je zo:

 1. Ik gebruikte de ruwe kant van het leer als voorkant. Vouw ongeveer 11 cm dubbel en maak aan de onderkant aan beide zijden een gaatje.
 2. Verdeel daarna over de 11 cm gaatjes aan beide zijden. Door deze gaatjes rijg je later het koord doorheen.
 3. Leg een knoop in het koord en laat ongeveer 4 cm onder de knoop over. Haal het koord onder de knoop uit zodat er een kwastje ontstaat.
 4. Rijg eventueel een paar kralen aan het koord.
 5. Haal het koord door het gaatje wat je aan de onderkant maakte.
 6. Rijg daarna het koord met de festonsteek door de overige gaten. Heb je dit bij 1 kant gedaan dan rijg je een paar kralen door het koord. Bepaal hoeveel koord je nodig hebt om het tasje te kunnen dragen en rijg je nogmaals een aantal kralen aan het koord en ga je verder met de festonsteek aan de andere kant.
 7. Het stuk leer wat uitsteekt ten opzichte van het deel wat je aan elkaar gemaakt hebt, dient als flap. Vouw dit stuk over de rest heen en knip hier smalle strookjes in die dienen als franje.
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: indianen, zelf maken, Fashion, DIY

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.