By 5 februari 2015 Read More →

Legoblokjesbroek

Word zelf modedesigner en ontwerp unieke stof met je eigen print. Met textielverf kan je alle kanten uit, maar deze leuke Legoblokjesbroek springt er toch uit! Start to textielverf!

legobroek makenFoto: Els Bauwelinck

Zelf een Legoblokjesbroek maken, dit heb je nodig:

* joggingbroek (goedkope exemplaren in Zeeman, Hema…)
* textielverf (De Banier, AVA…)
* legoblokje(s)
* afwassponsje
Zo ga je te werk:

1. Leg de joggingbroek open op een vlakke ondergrond. Voorkom ongelukjes en bescherm de tafel met plastic, krantenpapier of een oud tafellaken. Doe wat textielverf op een bordje en doop er een (stukje) afwasspons in. Dit is je stempelkussen.

2. Druk twee of meer LEGO-blokjes op elkaar, zo krijg je een stempel die gemakkelijk vast te houden is.

3. Druk het legoblokje op het sponsje en bestempel de voorkant van de joggingbroek. Laat drogen. Draai de broek daarna om en bestempel ook de achterkant. Laat opnieuw drogen. Keer de broek binnenstebuiten en strijk ongeveer 4 minuten op 150° C. Een eenvoudige manier om de perfecte speelkleren te ontwerpen.

TIP: Op mijn blog www.leukewereld.be vind je nog meer leuke DIY-tips voor kinderen!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Fashion, DIY

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.