By 5 januari 2015 Read More →

Kroontjeslantaarn

Voor de donkere avonden deze keer een kroontjeslantaarn om je huis gezellig te verlichten. Maar de kroontjeslantaarn is ook heel geschikt voor ‘Drie Koningen’ dat op 6 januari in het Zuiden van het land gevierd wordt. Vastgebonden aan een tak is het een gezellig lichtje in de duisternis, als je samen met de Koningen de buurt ingaat.

zelf lantaarns maken

DIY DrieKoningen

Je hebt nodig: zilver en bruin kleurig craftpapier (Hema) lijm, schaar, ponsen rond-ster, gaatjestang, lege glazen potjes(klein formaat) ijzerdraad en waxinelichtjes op batterijen.

En zo maak je de kroontjes lantaarn: Omdat het craftpapier niet zo dik is gebruikte ik het dubbel: Knip een stuk papier van 28cm bij 24cm. Vouw dit dubbel en lijm vast zodat je een reep krijgt van 12 bij 28cm.

driekoningen lantaarn maken uit papier

1.Meet nu aan de lange bovenzijde: 2cm-4.5cm-2cm-4.5cm-2cm-4.5cm-2cm-4.5cm-2cm af. Gebruik een plakbandrolletje en teken tussen de 4.5cm een half cirkeltje en knip deze vervolgens alle 4 uit.

2.Nu ga je met de ponsen en gaatjestang aan de slag; je kunt het voorbeeld volgen of je fantasie gebruiken, feel free!!

Vouw de kroon rond en zet vast met óf lijm óf dubbelzijdig plakband.

3.Maak van ijzerdraad een hengsel aan het glazen potje. Plak de papieren kroon met wat dubbelzijdig tape aan de glazen pot vast en doe er een waxinelichtje in.

En nu nog even het liedje oefenen: “Drie koningen, Drie koningen, geef mij een nieuwe hoed….

papierlantaarn maken

Denise Beckand – www.becolorand.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Papier, DIY

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand