By 27 december 2014 Read More →

Last-minute Oud & Nieuw afteller

Wakker blijven, ja of nee? Of haal je de kinderen vlak voor het vuurwerk losbarst even uit bed?

Vorig jaar vierde ik Oud & Nieuw met vijf kinderen (en hun ouders) die allemaal wakker mochten/konden blijven. Maar wachten duurt lang, ook op zo’n speciale avond. Dus maakte ik een Oud & Nieuw afteller. Oftewel een aftelspel.

Ieder heel uur mochten de kids een pakketje openmaken met daarin een spelletjes of opdracht. Zo bleef het wachten op twaalf uur heel goed vol te houden voor de kinderen. En da’s wel zo fijn, ook voor de ouders!

> Lees ook onze andere Oud & Nieuw artikel voor meer inspiratie

Mogen jouw kinderen opblijven met Oud & Nieuw? Britt maakte deze budget diy: een Oud & Nieuw afteller met voor elk uur een leuke verrassing.

Oud & Nieuw afteller

Deze pakketjes maak je heel simpel, van een wc-rolletje en wat aluminiumfolie. Plak er etiketjes op met de verschillende tijden. Eventueel een sterretje erin voor de feestelijkheid.

Waar vul je de pakketjes mee?

Hier een aantal suggesties:

  • Kleine spelletjes: kwartet, een Rubik’s Cube (die zijn er ook in het klein), een dominospelletje of een briefje met daarop de uitleg van een zelfverzonnen spel.
  • Kaartjes voor een gezellig spelletje Hints of Pictionary.
  • Knutselspullen. Een mini-DIY pakketje bijvoorbeeld. Of een stickerboekje.
  • Party props voor oliebollen, zodat je kids de oliebollen zelf kunnen pimpen. Je kunt ze hier gratis downloaden.
  • Een experiment. Vorig jaar kocht ik bijvoorbeeld kleine inktvisjes die je in een fles water moest doen. Ze ‘zwommen’ dan omhoog en omlaag.
  • Picture props. Dit was hier echt een hit! De kinderen zijn zeker een uur bezig geweest met grappige foto’s maken van elkaar. En dat was na afloop van de Oud & Nieuw viering ook nog leuk.
  • Een recept. Laat de kids iets lekkers maken. Schrijf het recept op en zet de ingrediënten vast klaar in de keuken.
  • Een opdracht. Bijvoorbeeld: teken elkaar na. Of: verzin samen een dansje en laat het zien aan de andere gasten.
  • Deze pakketjes zijn natuurlijk vrij klein, maar je kunt ook grotere goodies geven. Doe dan een briefje in het pakketje waar het cadeautje te vinden is. Daar kun je eventueel ook een speurtocht van maken met meerdere briefjes op verschillende plaatsen verstopt. Of stuur de kinderen met een cryptische omschrijving naar de vindplaats.
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Oud en Nieuw, zelf maken, DIY

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.