By 11 december 2014 Read More →

Maak je eigen hertenkopje

Ook al is het nog herfst we zijn stiekem al met de winter en de kerst bezig. Het lijkt erop dat er bij dit seizoen een hertenkop aan de muur hoort. Je komt ze in allerlei vormen en maten tegen en ooh wat zijn ze leuk. Omdat ik geen opgezet dier aan de muur wil, probeerde ik iets anders uit.

Voor deze DIY liet ik mij inspireren door Maakblog.be. Zij laat zien hoe je op een eenvoudige manier van een laserprint een afdruk maakt op Fimo klei en dat is wat je o.a. nodig hebt voor het maken van onze mini hertenkop.

hertenkop maken 

Een hertenkop maken, dit heb je nodig:

  • Fimo klei wit
  • Laserprintje van een hertje (afbeelding via Google)
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Eventueel vierkante cookiecutter of mesje
  • Takjes
  • Liniaal
  • Paperclip
  • Stevig tape

zelf een hertenkopje maken dit heb je nodig

Zo maak je het:

Leg de Fimo klei tussen het bakpapier en rol het met de deegroller uit. Zorg dat de klei niet te dun wordt.

stap voor stap laserprinten op klei

Leg het laserprintje op zijn kop op de Fimo klei en veeg over de gehele afbeelding heen en weer, zodat je zeker weet dat er geen luchtbellen onder zitten en dat de hele afbeelding tegen de klei zit.

Wacht ongeveer 6 tot 8 minuten en haal voorzichtig de afbeelding van de klei.

Indien gewenst snij je de overtollige klei weg en prik je 2 kleine takjes als gewei in het hoofd van het hertje. Leg het geheel in de oven en bak het af zoals op de verpakking van de klei aangegeven staat.

Nadat het hertenkopje uit de oven is gekomen, laat je het goed afkoelen.

Na het afkoelen meet je aan de achterkant uit wat het midden is en plak je hier met stevig tape een paperclip vast, zodat je je eigen hertenkopje op kan hangen.

hertenkopje maken laserprint

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, zelf maken, DIY

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.