By 16 november 2014 Read More →

Piratenhoedjes-en bootjes van stof

Wie dacht dat je origami enkel met papier kon maken, heeft het flink mis. Ook met stof kan je geweldige dingen maken en het resultaat is vaak 10 keer zo mooi door de leuke printjes die je kan gebruiken. Warm je strijkijzer op en start to origami!

origami hoedje en boot van stof

Wat heb je nodig?

  • Twee verschillende lappen stof van 420mm x 297mm
  • Naaimachine
  • Bijpassend garen
  • Strijkijzer

Zelf een piratenhoed vouwen ; zo ga je te werk:

1. Snijd rechthoeken van 420mm x 297mm (A3-formaat) uit twee verschillende lappen stof. Leg de goede kanten op elkaar. Stik helemaal rondom en laat een keergat. Knip de hoekjes bij en keer door het gaatje. Stijk mooi glad nadat je de hoekjes hebt uitgeduwd met een potloodpunt. Stik nog eens rond zodat je het keergat sluit.
2. Strijk bootjes of hoedjes zoals je ze zou vouwen als je de papieren versie maakt. Op www.origami-instructions.com vind je heel wat online instructies hoe je nog andere leuke origami figuren kan strijken: vliegtuigjes, vogels, vlingers, hartjes, noem maar op! Laat je fantasie de vrije loop!

hoed en boot van stof vouwen

afbeeldingen: Els Bauwelinck
Meer leuke DIY-tips vind je op Lobke haar blog www.leukewereld.be

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: piraten, zelf maken, DIY

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.