By 14 november 2014 Read More →

Van kastanjes een poppentheater maken

Lekker een boswandeling gemaakt en kastanjes verzameld? Hup hup de planken op want we gaan van kastanjes een poppentheater maken. Wimke legt je uit stap voor stap uit hoe ze het poppentheater heeft gemaakt.

In de garage bij ons ligt al geruime tijd een zak met kastanjes. Weggooien is geen optie, want ik weet zeker dat de meisje erop terug komen. Er moest nog mee gespeeld worden.

Op woensdagmiddag hebben we verf gehaald en de kastanjes bewerkt met gezichtjes. Van een oude schoenendoosdeksel maakten we het theater. Perfect voor een hele middag plezier.

poppentheater maken kastanje

Wat heb je nodig:

 • kastanjes
 • verf en kwasten
 • fineliner
 • garen
 • punaises
 • cocktailprikkers
 • rietjes

en voor het theater:

 • schoenendoosdeksel
 • stof
 • elastiek
 • naaimachine
 • scherp mesje

Zo maak je de toneelspelers

Schilder op het ‘stroeve’ gedeelte van de kastanje een frisse kleur en laat de verf drogen. Wanneer de verf droog is teken je een eenvoudig gezichtje met de fineliner. Van de garen maak je de haren en zet je vast met een punaise. Steek een cocktailprikker onderin de kastanje. Om het rietje er stevig omheen te krijgen wikkelde ik een paar keer wat draad om de prikker. Schuif het rietje om de prikker en klaar zijn je hoofdrolspelers

knutselen met kastanjes

Het poppentheater maken

Snij de deksel van een schoenendoos. Het is handig om de kleprand te laten zitten. Zo kan je deksel mooi blijven staan. Snij een rechthoek uit de doos. Knip uit vrolijke stof 2 gordijntjes en naai bovenin een tunnel. Doe de elastiek door de tunnel. Maak bovenin de deksel links en rechts naast het raam twee kleine gaatjes. Doe de elastiek er door heen en maak een knoopje aan de achterkant. Je theater is klaar!

kastanje theater maken

Hup hup! De planken op!

poppentheater maken kastanje

> Hier vind je nog meer leuke herfst knutselideeën!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.