By 10 november 2014 Read More →

Schattige zeemonsters

Ken jij ook de enge zeemonsters uit de piraten verhalen? Wij hebben een schattige variant. Ook leuk aan een slinger voor een piratenfeestje. Denise legt je uit hoe je ze maakt.

Ken je ook die spannende verhalen van piraten die varen op wilde zeeën vol met zeemonsters?

In die verhalen zie je vaak de octopus afgeschilderd als een monster met vele tentakels die overal lijken te zijn. Maar het zijn zulke schattige zeemonsters, leuk aan een slinger voor een piratenfeestje!

zeemonsters

Zo maak je zeemonsters

Je hebt nodig: een toiletrol, papier (A4 formaat, in een leuke kleur/dessin), lijm, schaar, zwart papier, plastic oogje en touw.

nodig traktatie piraat zeemonsters

En zo maak je ze: Leg de goede kant van een stuk A4 papier met de korte zijde naar je toe en de goede kant naar beneden. Pak de toiletrol en leg deze rechts onderaan, 1 cm van de rand (zie foto) Bestrijk nu de bovenzijde waar de toiletrol gerold gaat worden met voldoende lijm en begin het papier op te rollen. Duw vervolgens de overstekende rand papier aan de bovenzijde over de toiletrol naar binnen.

– Laat dit goed drogen en druk nu de gelijmde bovenzijde, met de naad aan de achterkant, lichtjes dubbel om te bepalen waar het midden is en knip aan beide zijde ongeveer 1cm in de beplakte rol.

– Begin nu aan de losse onderkant, op gelijkmatige afstand, stroken te knippen. Knip helemaal rondom. Deze stroken vervolgens met je schaar voorzichtig omkrullen (zoals je een lintje op een cadeautje krult)

– Knip uit zwart papier een klein piratenhoedje, een dun reepje van 6cm lang en een rondje voor het ooglapje. Plak dit alles op de octopus en steek het hoedje in de ingeknipte randjes.

– onder de ingeknipte randjes maak je met een scherp voorwerp aan weerszijde een gaatje zodat je de octopus aan een stuk touw kan rijgen.

Ik heb het toch gezegd: ze zijn schattig, helemaal niet eng!

resultaat piratentraktatie

piraten zeemonsters maken

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand