By 31 oktober 2014 Read More →

Een superleuke en makkelijke lampion voor Sint Maarten

11 November is het zover…

Sint-Maarten, Sint-Maarten

de koeien hebben staarten

de meisjes hebben rokjes aan

daar komt Sint-Maarten aan.

Op deze datum gaan de kinderen ’s avonds weer met hun lampionnen en bijpassende Sint-Maarten liedjes langs de deuren. In ruil voor het zingen van een liedje krijgen de kinderen snoep of fruit.

Voor dit feest maakte ik een makkelijke lampion, die een combinatie is van een lampion en een mandje waar het lekkers in meegenomen kan worden.

Nog op zoek naar een makkelijke lampion voor Sint Maarten? Dan is dit een erg leuke. Het is een lampion en snoepmandje ineen. Kijk hier hoe je het maakt.

Wat heb je nodig voor deze makkelijke lampion

  • Lege plastic melkfles
  • Stanley mes
  • Schaar
  • Gaatjes tang of perforator
  • Lint of band
  • Glow in the dark sticks (of nepkaarsje)

zelf maken lantaarn sint maarten

Zo maak je een lampion mandje voor Sint Maarten:

Snijd voorzichtig het bovenste gedeelte van de plastic melkfles af. Knip eventueel er nog een stukje af, zodat je een mooie niet scherpe rand hebt.

Maak met behulp van een gaatjestang of perforator in het midden (aan beide zijden) een gaatje. Haal het band door de gaatjes en maak er een dikke knoop in.

snoepmandje maken hallenween sint maarten

Als je het leuk vindt, kun je het lampionmandje versieren met b.v. stickers.

sint maarten mandje maken

Zodra het donker is ‘breek’ je een aantal glow in the dark sticks die je in het mandje legt en het feest kan beginnen.

Nog op zoek naar een makkelijke lampion voor Sint Maarten? Dan is dit een erg leuke. Het is een lampion en snoepmandje ineen. Kijk hier hoe je het maakt.

TIP: Natuurlijk kun je deze DIY ook gebruiken voor Halloween!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.