By 27 oktober 2014 Read More →

Ben jij klaar voor Trick or Treat?

Op 31 oktober vieren we Halloween, een feestdag waarbij kinderen ‘s avonds verkleed de deuren langs gaan. Ze komen voor een Trick or Treat dat letterlijk vertaald betekent: een plagerijtje uithalen of geef me iets lekkers! Dus om hierop voorbereid te zijn zorg ik voor wat snoepgoed in huis en natuurlijk doe ik dat in leuke zakjes van papier, geschikt voor kleine snoepjes zoals zwarte katjes of veterdrop.

trick or treat halloween snel maken

Je hebt nodig:

Zwart kaft/pakpapier dat je bij de Hema kunt kopen. Dit papier is aan de achterzijde wit, ieder ander papier is ook geschikt, maar juist de witte rand staat leuk bij deze zakjes. Verder wat oranje en zwart papier, ponsen, schaar en lijm. Per zakje heb je een ½ A4tje nodig van 21x15cm

En zo maak je de zakjes:

1. Leg de zwarte kant naar boven met de lange kant naar je toe en vouw een strook van ongeveer 1,5cm breed.

2. Draai het papier vervolgens om, de korte kant naar je toe. Vouw zoals op foto; het geheel in ongeveer 3 delen, afhankelijk hoe breed je het zakje wilt hebben.

3. Pak de open onderkant van het pakketje en duw dit onder de witte band en vouw de onderzijde plat.

4. Nu komt het lastigste gedeelte; kijk goed naar de foto en duw het geheel onder de binnenste witte band.

Dat was het, het zakje is klaar. Maak met de ponsen oranje grote rondjes en zwarte kleine rondjes. Plak de pupillen in de ogen en plak de ogen op de zakjes. Vul ze met lekkers en laat ze nu maar langskomen, ik ben klaar voor Trick or Treat.

Happy Halloween!

halloween trick or treat

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: DIY, Papier

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand