By 24 oktober 2014 Read More →

Sokmonsters: leuke sokpoppen maken

Eenzame sokken zwerven er rond in elk huis. Wimke verzamelde ze in haar huis en ging sokpoppen maken. Of beter gezegd sokmonsters. Je leest hier hoe.

Er zwerven heel veel eenzame sokken door ons huis. Oké, per ongeluk verdwijnt er tijdens het stofzuigen wel eens een sok of komt Bente met één sok aan uit de gymles. En sommige sokken zijn weer de slaapzak voor de barbies.

Afgelopen weekend verzamelde ik de leukste eenzame sokken en ging sokpoppen maken. Sokmonsters wel te verstaan.

hoe sokpoppen maken

Zelf sokpoppen maken

Ditt heb je nodig:

  • eenzame sokken
  • kraaltjes
  • borduurnaald en draad
  • fyberfill
  • naaimachine

sokpoppen maken doe je zo

Hoe maak je de sokpoppen?

Keer de sok binnenstebuiten. En naai vanaf de bovenkant  2 oren (zie foto). Knip de tussenruimte weg. Keer de sok weer om. Leg een knoop in de ‘oortjes’. Vul de sok met fyberfill en leg een knoop in de onderkant.

Naai kraaltjes voor grappige oogjes en stik met borduurgaren een monsterlijk bekkie of enge tanden. De sokmonsters zijn klaar om aan te vallen!

Veel plezier!

Eenzame sokken zwerven er rond in elk huis. Wimke verzamelde ze in haar huis en ging sokpoppen maken. Of beter gezegd sokmonsters. Je leest hier hoe.

TIP: Heb jij net zoveel eenzame sokken als wij en heb je de smaak van het sokpop maken te pakken? Probeer dan ook een van de volgende 7 sokpoppen te maken!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.