By 14 oktober 2014 Read More →

Vrolijke vlagjes

vrolijke vlaggetjes maken lobke

Wat nodig?

  • Naaimachine
  • Papier, stift, lat, stofkrijt en schaar
  • Verschillende stukjes leuke stof en bijpassend garen
  • (Tip: Ga hiervoor niet speciaal nieuwe stof kopen, je kan dit perfect met restjes stof maken)
  • Kleurrijk biaislintje met gehaakt randje

Zo maak je zelf een vrolijke vlaggenlijn:
1) Neem een A4-blad, zet een streepje in het midden van de onderkant van het blad en teken twee rechte lijnen naar het streepje. Zo, nu heb je de perfecte driehoek. Knip hem uit.
2) Leg het patroon op je stof, speld het vast, teken rondom met stofkrijt en knip uit. Afhankelijk van het aantal vlaggetjes dat je wilt, herhaal je dit een aantal keer op de verschillende stofjes. Voor mijn vlaggenlijn knipte ik 14 driehoeken uit.
3) Leg je uitgeknipte stukjes stof op elkaar met de goede kanten op elkaar. Wie het extra wilt opvrolijken, stikt er gewoon een paspelbandje tussen.
4) Haal de punten eruit met een stomp voorwerp en keer om. Stik nog eens door om het mooi af te werken.
5) Wanneer je alle vlaggetjes hebt gemaakt, speld je ze vast telkens met 5cm tussen en stik je ze aan elkaar op een biaislintje.

Hoera hoera! Het feest kan beginnen!

Tip: Je kunt na het feestje met deze hippe vlaggenlijn je kinderkamer opfleuren!

Leuke variant
Ook fijn voor een verjaardagsfeestje, is om de vlaggetjes te vervangen door leuke foto’s van het afgelopen jaar. Aan het begin van je biaislintje laat je 20cm over, dan steek je de eerste foto tussen het lintje en stik je met een zigzaksteek de foto vast. Daarna laat je telkens 3 à 4 cm over en stik je de tweede foto vast tot je een leuke fotoslinger hebt.

fotovlaggenlijn zelf maken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Lobke Gielkens woont samen met haar Lief Patrick en 2 prachtige kindjes Kobe (2010) en Frauke (2012) in het Belgische Puurs. Ze werkt als freelance journaliste voor het magazine van Femma en Steps Magazine. Haar ervaringen als creatieve, werkende mama schreef ze in 2013 neer in Het Leuke Mamaboek. In juni 2014 verscheen haar tweede boek Het Leuke Vakantieboek. En ook buiten de uren kan ze het schrijven niet laten. Op haar blog Leuke Wereld blogt ze over alle leuke dingen die ze maakt, beleeft en spot binnen en buiten haar gezin. Op Instagram deelt ze haar familieleven, haar DIY-projectjes, haar gemakkelijke receptjes en haar liefde voor vintage en retro. Op Pinterest pint ze alles wat haar inspireert voor het maken van leuke dingen.