By 10 oktober 2014 Read More →

Brr… Spijkerkunst

Al geruime tijd had ik zin om eens wat te doen met spijkers en een hamer, maar ik had de tijd simpelweg niet, of ik wilde er geen tijd voor maken, dat kan het natuurlijk ook zijn geweest. Gister precies om klokslag 12.00 uur, reed ik door een enorme plensbui. Ik was doorweekt en ‘brr’ , koud was het ook nog. Tja inspiratie kun je uit alles halen, ook dus uit een wat minder leuke ervaring 😉 En zo kwam mijn eerste spijkerkunstwerk tot stand, een wolk met wat druppels en heel veel spijkers.

spijkerplankje maken

Spijkerplankje maken

Ik heb de smaak eigenlijk wel te pakken nu, een volgend idee is er al. Heb jij ook zin om nu aan de slag te gaan? Dit heb je nodig:

  • Kopspijkers, maat maakt niet zo veel uit, als ze maar niet te klein zijn.
  • Gekleurd wol of touw.
  • Een plaat of plank waarop je je kunstwerk kunt vast timmeren.
  • Een hamer.

Zelf een spijkerplankje maken? Zo ga je te werk :

  1. Teken of schrijf eerst je idee op de plank met potlood.
  2. Nu kun je beginnen met de spijkers op de lijnen te slaan. Verdeel het aantal spijkers goed, zodat je de juiste vorm behoudt. Je kunt ook dubbele lijnen zetten, zo kun je meer patronen maken met de wol.
  3. Gum de lijntjes weg.
  4. Als je tevreden bent, zet je de wol vast met een knoopje bij de eerste spijker en wikkel je de wol om de rest van de spijkers heen. Ik heb het simpel gehouden, maar je kunt natuurlijk alle kanten op gaan met de wol, links en rechtsom tot diagonaal aan toe etc .

En klaar is je kunstwerk! Heel veel plezier en succes!

zo maak je zelf een spijkerplankje

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Myrthe, werkt als stylist onder de naam Studio Soet en is tevens eigenaar van de webshop Soetwaren. Zij woont in de Zaanstreek met jeugdliefde Bert en dochter Raven (2003), zoon Zep (2005) en zoon Jip (2010). Doet graag 1000 dingen tegelijk en houd van imperfectie! Maakt dolgraag fotoproducties voor webshops, merken of voor Moodkids. Houdt van kindermode en 'living with kids', kan niet zonder mooie beelden! Tijdschriftenmaniak, vrolijk, ontembare wilskracht en passie, soms wat manisch, maar ooooh wat houdt ze stiekem van 'druk zijn' ! D-I-Y staat nog net niet op de voorgevel van het huis, want er wordt daar flink wat geklust ! Nu dan ook voor Moodkids, ze voelt zich bevoorrecht met haar vak. Je kunt haar werk zien op Studio Soet/ Soetwaren.