By 29 september 2014 Read More →

Eetstokjes om (van) te snoepen

Onlangs weer eens geprobeerd met stokjes te eten, ik blijf het toch erg lastig vinden! Met verkrampte vingers en veel knoeien kreeg ik een paar slierten bami binnen. Daarom eens aan het oefenen gegaan met dit filmpje en een zak spekjes om een beetje handigheid te krijgen. En natuurlijk de saaie eetstokjes gepimpt met… spekjes van papier!!

eetstokjes om van te snoepen

Wat heb je nodig voor deze vrolijk gepimpte eetstokjes:

eetstokjes, licht geel en licht roze karton, lijm, mes/schaar, potlood en liniaal.

Zo maak je ze:

Snoepstokje 1 snij 2 reepjes roze karton van 0.5cm breed en 21cm lang, plak deze op een reep geel karton van 2.3cm breed en 21cm lang. Knip voor een spekje 2x 4cm lang

Snoepstokje 2 snij een reep roze karton van 1cm breed en 21cm lang en plak deze op een reep geel karton van 2cm breed en 21cm lang. Knip voor een spekje 2x3cm lang

Snoepstokje 3 snij een reep roze karton van 2cm breed en 21cm lang en plak deze op een reep geel karton van 2cm breed en 21cm lang. Knip voor een spekje 2x5cm lang. Aan de achterzijde markeer je de ½ van iedere zijde en knip het geheel in een ruitvorm.

Snoepstokje 4 snij 2 blokjes van 4cm bij 2cm van het gele karton. Snij reepjes roze karton van 0.5cm en 21cm lang. Lijm een roze reepje diagonaal over het gele blokje en herhaal dit eenmaal aan de bovenzijde en onderzijde, gelijk verdeeld. Knip overtollig reepjes papier eraf.

eetstokjes pimpen

Succes met oefenen!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand