By 19 september 2014 Read More →

Spring maar achterop – DIY Fietszitje

Een paar weken terug verdween het kinderzitje van mijn fiets. Juul onze jongste was hier te groot voor geworden. Juul fietst zelf prima, maar het komt toch regelmatig voor dat zij nog even bij me achterop springt alleen… zit het rekje niet zo lekker. Na want rond gekeken te hebben hoe anderen dit ‘probleem’ hebben opgelost, ging ik zelf aan de slag.

zelfgemaakt fietszitje

Dit heb je nodig om zelf een fietszitje te maken:

 • plankje van ongeveer 16 x 30 cm
 • schuimrubber hoogte 4 cm, afmeting iets ruimer dan plankje
 • tafelzeil of stof met daarover transparant zeil
 • klittenband 80 cm
 • tagger

Zo maak je zelf een fietszitje:

 • Knip het klittenband in 2 stukken van 40 cm
 • Leg het klittenband op het plankje 2 cm van de rand en niet/tag het klittenband vast. Let op! Eerst de laag met de ruwe zijde en daarop, met de rug naar de ruwe zijde, het deel met de zachte zijde.
 • Draai het plankje om en niet/tag het klittenband ook aan deze kant vast. Doe dit ongeveer 2 cm van rand.
 • Leg het zeil omgekeerd neer en leg hierop het schuimrubber en op het schuimrubber het plankje met klittenband.
 • Begin aan een lange kant met het vastzetten van het zeil. Trek daarna het zeil strak aan de andere lange kant en zet ook hier het zeil vast met de tagger. Daarna pak je op dezelfde manier de korte kanten aan.

zelf een fietszitje maken

Zo bevestig je het zelfgemaakte fietszitje op het achterrek:

 • Leg het zitje op je achterrek en kijk of er overtollig klittenband weggeknipt moet worden.
 • Het ruwe gedeelte van het klittenband hangt achter het frame van het rek en het zachte gedeelte van het klittenband hangt aan de voorkant van het rek.

zo maak je een fietszitje zelf

 • Duw het zachte gedeelte van het klittenband naar achteren en trek het ruwe gedeelte van het klittenband naar voren en duw het goed tegen het zachte gedeelte. Nu zit deze kant vast aan het frame vasthoudt. Doe dit op ook op de overige 3 plekken en…

SPRING MAAR ACHTEROP !

fietszitje zelfmaken

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.