By 8 september 2014 Read More →

Crochet patchwork lussensjaal

Heb je het gehaakte kraagje van mijn vorige do-it-yourself al uitgeprobeerd? We blijven nog even in de haaksferen want ik heb voor deze keer een wollen sjaal bedacht. De kleuren van de lussensjaal zijn gehaakt in een warm kleurenpalet, dé modekleuren van dit seizoen.

Vaak gebruik ik mijn dochter Nika als model voor de Moodkids #diy’s, maar deze keer wist ik twee andere lieve modellen te strikken. Mickey en Deborah. Mickey is onlangs 14 jaar geworden en sinds haar tweede bevriend met Nika. Deborah is 3 jaar, gek op Mickey en is het zonnigste meisje dat ik ken.

Over zon gesproken: mocht je nog op zoek zijn naar een warme vakantiebestemming in de herfstvakantie, neem dan eens een kijkje op Italia.nl van Tina, Mickey’s moeder. Zij heeft de leukste vakantiehuizen voor je uitgezocht in onder andere Calabrië, De Marken en Sicilië.

patroon lussen sjaal hydi

Wat heb je nodig voor de makkelijke lussensjaal?

  • bollen wol geschikt voor naald 4-5 in verschillende kleuren. Kijk voor leuke webwolwinkels eens hier
  • haaknaald, ik gebruikte dikte 6 zodat de sjaal wat losser valt
  • dit filmpje  van Garnstudio waarin wordt uitgelegd hoe je lussen maakt

How to?

  • haak een ketting van 25 lossen
  • 1e toer: haak 24 vasten
  • 2e toer: haak 3 lossen (dat is je eerste stokje) en haak dan 24 lussen. Voor instructies voor de lussen, gebruik dit filmpje
  • draai je haakwerk om en haak 3 lossen (dat is weer je eerste stokje) en haak dan 24 stokjes
  • herhaal de 1e en 2e toer totdat je vindt dat je genoeg lengte hebt bereikt.
  • en gebruik zoveel kleuren als je wilt, of haak juist de sjaal in een kleur.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.